SREĆAN 143. ROĐENDAN CRVENOG KRSTA NOVOG SADA

Beograd, 22. mart 2024.

Beograd, 22. mart 2024. Na svečanosti povodom obeležavanja 143 godine postojanja Crvenog krsta Novi Sad, Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, izrazio je posebnu zahvalnost kompaniji “Marera Properties” na značajnoj donaciji u vrednosti od 1 miliona evra – ustupljene renovirane hale u okviru Industrijskog parka Pobeda na Petrovaradinu.

Objekat koji se prostire na više od 1.600 m2 u 2023. godini u poptunosti je renoviran i ustupljen na korišćenje Crvenom krstu Novi Sad, za potrebe skladištenja i distribucije humanitarne pomoći kojom ova organizacija pomaže brojne ugrožene porodice i pojedince.

U periodu od 1. januara do 31. decembra 2023. godine iz magacina Crvenog krsta Novog Sada, u Petrovaradinu distribuirano je 1.090 tona humanitarne pomoći. Na teritoriji grada Novog Sada pomoć je distribuirana za 4.369 porodica, odnosno 13.596 pojedinaca, u vrednosti 47 miliona dinara.

Strateška saradnja Marera Properties i Crvenog krsta u 2023. godini proširena je kroz program “Vrediš za troje, kada daš krv”, kroz koji kompanija promoviše dobrovoljno davanje krvi među svojim zaposlenima na svim poslovnim lokacijama u okviru portfolija Marera Properties objekata kancelarijske i maloprodajne mreže i Industrijskog parka Pobeda.

U akciji koja je sprovedena 23. februara, Crveni krst Novog Sada i Institut za transfuziju krvi Vojvodine prikupili su značajan broj jedinica krvi od zaposlenih u okviru Industrijskog parka Pobeda.