KULTNI BIGZ NOVI MARERIN PROJEKAT

Beograd, 18. februar 2021.

Beograd, 18. februar 2021. godine – Marera Real Estate Partners je u svom prvom partnerskom projektu kupila zgradu BIGZ-a koju će obnoviti prema oprobanom konceptu kojim se njena sestrinska kompanija, Marera Properties, pozicionirala kao lider u rekonstrukciji znamenitih objekata u Beogradu. Nakon hvaljene transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Palate Beograd u najmodernije kancelarijske prostore, Marera započinje novi projekat sa kompanijom „Aleksandar gradnja“, kao partnerom sa dokazanom ekspertizom u rezidencijalnoj gradnji. Firma MPP BIGZ, u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća, novi je vlasnik BIGZ-a.

U zgradu nekada najveće štamparije na Balkanu ukupno će biti uloženo preko 40 miliona evra, i ona će biti novi ukras grada za nešto više od 18 meseci koliko je planirano za rekonstrukciju. Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija će tesno sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

„Ovo monumentalno zdanje ima preko 40.000m2, od čega je nešto preko polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona. Što se tiče dizajna kancelarijskog prostora srpsko tržište uveliko prepoznaje Mareru po savremenosti, inovacijama i funkcionalnosti najvišeg nivoa. Ulazak u ovaj projekat sa „Aleksandar gradnjom“ doprineće efikasnosti njegove realizacije, a ujedno otvara vrata novim saradnjama i partnerstvima. Na domaćem tržištu nekretnina kancelarijski segment je daleko od zasićenog i tu vidimo prostor za nove investicije. Nastavićemo da širimo naš portfolio objekata komercijalne namene, kako samostalno tako i u partnerskim odnosima“, izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije.

Kao budući moderni poslovni centar, BIGZ će kompanijama zainteresovanim za zakup ponuditi kombinaciju klasičnih kancelarija različitih veličina i open space koncepta, ali i mogućnost da organizacija prostora i dizajn enterijera budu u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama i specifičnim zahtevima.

O kompaniji Marera Properties:
Marera Properties je kompanija koja se bavi investiranjem u nekretnine koje nakon akvizicije razvija i iznajmljuje. Portfolio kompanije čini gotovo 190.000m2 kancelarijskih, industrijskih i maloprodajnih objekata na prestižnim i strateškim lokacijama. Marera Properties se nalazi među četiri najveća real-estate investitora u Srbiji, a sa svojim poslovnim objektima neprikosnoveni je lider u centru Beograda.

O kompaniji Marera Real Estate Partners:
Marera Real Estate Partners, sestrinska kompanija Marera Properties, bavi se investiranjem u nekretnine kroz zajednička ulaganja sa jednim ili više partnera, uz različite udele u vlasničkoj strukturi u zavisnosti od projekta. Strateška partnerstva omogućiće Mareri pristup većem broju projekata i njihovu bržu realizaciju, kao i kvalitetnu diverzifikaciju i održivi rast portfolija nekretnina. Viši stepen investicija takođe će pozitivno uticati na razvoj poslovnog okruženja u Srbiji.