Svečano otvorena hala Crvenog krsta u Industrijskom parku Pobeda
Donacija vredna million evra

Beograd, 10. maj 2023. godine

Na ceremoniji održanoj u Industrijskom parku Pobeda u Petrovaradinu, svečano je uručena hala Crvenom krstu Novog Sada, koju je kompanija Marera Properties obnovila i ustupila toj organizaciji na korišćenje na period od deset godina, donacijom vrednom milion evra.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, predstavnici Crvenog krsta Srbije i Novog Sada, čelnici kompanije Marera Propeties i drugi visoki zvaničnici.

Potvrđujući svoju snažnu i dugoročnu posvećenost društveno odgovornom poslovanju, i konkretno strateškoj saradnji sa Crvenim krstom, Marera Properties je za skladištenje zaliha namenjenih najugroženijim grupama u potpunosti renovirala magacinski prostor koji se prostire na više od 1.600 kvadratnih metara, i ustupila ga Crvenom krstu na korišćenje.

"Od samog osnivanja, mi smo kao kompanija uspostavili kao ključni prioritet unapređenje lokalne zajednice u kojoj poslujemo, ne samo putem donacija, već kroz skup društveno odgovornih aktivnosti koje zajedno čine održivi okvir za unapređenje celog društva", izjavio je Takis Taoushanis, predsednik Upravnog odbora kompanije Marera Properties.

Od akvizicije Parka, u avgustu 2020. godine, kompanija Marera Properties je uložila više od dva miliona evra u rekonstrukciju postojećih kapaciteta i infrastrukturna unapređenja puteva, električne mreže i vodovoda unutar i oko Parka.

"Ulaganjem u Industrijski park Pobeda, i renoviranjem i modernizacijom postojećih kapaciteta, kompanija Marera Properties je ne samo unapredila uslove rada zakupaca, i imidž Parka u celosti, već je time obezbedila i uslove za bolju produktivnost i više mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić zahvalio se u ime te organizacije kompaniji Marera Properties na velikodušnoj donaciji i strateškoj saradnji zahvaljujući kojoj je Crveni krst realizovao brojne akcije sa ciljem unapređenja životnih uslova socijalno najugroženijih grupa.