Snažno pojačanje tima! Nova akvizicija Marera Investment Group - Coreside Savills

02/20/2020

Marera Investment Group u čijem je vlasništvu i firma Marera Properties, uspešno je izvršila planiranu akviziciju kompanije Coreside Savills, odnosno njenog srpskog ogranka. 

Konsultantska kompanija Coreside Savills je specijalizovana za usluge u domenu nekretnina, sa fokusom na komercijalni, kancelarijski, maloprodajni, stambeni i industrijski segment tržišta. Osnovana je u okviru Savills grupe, globalne konsultantske kompanije sa više od 700 kancelarija širom sveta. 

Coreside Savills će obezbediti da atraktivni kancelarijski prostori koji predstavljaju bitan deo Marera Properties portfolija još lakše dođu do klijenata koji traže savremeno poslovno okruženje u samom centru grada.

Ova akvizicija bi trebalo da donese tržišnu prednost za Marera Investment Group u odnosu na konkurenciju, budući da će od sada kompanija pružati sveobuhvatan paket usluga neophodnih za upravljanje nekretninama.  

Dodatnu vrednost Coreside Savills će doneti i kroz svoje poznavanje novog tržišnog segmenta koji je Marera Investment Group pokrenula ove godine. Reč je o fleksibilnim kancelarijama brenda Desk&More, gde je Marera Properties sa otvaranjem dve nove lokacije na preko 4.500 m2 zauzela vodeću poziciju.

U narednom periodu se očekuje da tržište nekretnina dobije sasvim novi izgled jer će sinergijsko delovanje ove dve kompanije i snažna baza korisnika omogućiti da Marera Investment Group učvrsti poziciju najznačajnijeg investitora i lidera u centru Beograda.